Thursday, March 29, 2012

Best youtube video's this week!

Win!

Tuesday, March 27, 2012

Memori zaman blajaq

MY GENERASI

Strange sea creature;Sturgeon

Guwa saja nak check email yahoo guwa. Tetiba terbaca plak article pasai makhluk laut hat pelik ni. Tapi takdak laa pelik mana pon. Didakwa, makhluk pelik ni adalah sekoq sturgeon. Guwa hat cetek ilmu troih google sturgeon ni hapa. Surgeon guwa taw laa menantang apa. So, dari hasil guwa google blaka, didapat sturgeon ni adalah sekoq ikan prasejarah hat tinggai 1% ja lagi kat muka bumi ni. Kesian betei kat menantang ni pasai depa diburu sebab nak dapatkan teloq dia hat harga nak cecah MYR15OK. Sturgeon ni punya laa besaq sampai bleh jadik seberat 150kg. Ada laa berat 1family hang campoq dengan family jiran hg camtu. Stugeon ni plak ropa mix oo. Ada sropa shark campoq ikan keli sikit. Tapi apapon, guwa amat kasihan dong dengan ikan ni. Dah laa tinggai bapa ekoq ja, orang dok kaluit nak hunting plak. Mampoih laa anak cucu cicit guwa tak kenai ropa ikan nanti. Tulah, manusia ni jadik bingai bila jumpa duit.


Monday, March 26, 2012

Despicable me 3. Again?

Minions. If i could have one of them, sure aku tunggang bawak pi kerja. Takdak lenguh kaki sangat nk jalan.

Forever alone

Tengah guwa enak-enak tengok talibesen pagi tadi, puan mak mai sapa guwa.
'Hg dah packing barang semua?'
'Pack dah. Tinggai tunggu mak lipat ah.'
Sempat jugak guwa habaq kat puan mak yang weekend tu lepas habeh kija,guwa nak balik mai kampong halaman. Puan mak cuma tambah beletiaq lagi dan lagik.
'Bla bla bla.tak pi kija lagi dah ingat nak balik,bla bla. Pi kija dulu bla bla bla'
Guwa pon buat muka slamba sambil tetapkan matlamat yang guwa nak balik kampong weekend tu lepas habeh kija.
Habeh adengan tu. Babak seterusnya berlaku bila tengah-tengah guwa sedap minum ayaq, puan mak mai habaq kt guwa yang beliau serta encik ayah nk pi cuti-cuti Malaysia weekend tu. Betoi-betoi seminggu lepaih guwa start kija. What? Awat tak pi la ja. Patoit tak bagi guwa balik kampong weekend tu.Lantas, guwa teroih rasa macam FOREVER ALONE.



Sunday, March 25, 2012

How Awal ashaari purpose that scha Al yahya?

It seems perfect with those manly tears. Triple sweet!

Saturday, March 24, 2012

Optical illusion that may lead you to vomit!

It do hurt my brain!




The Pendulum

Love last till the end.wuuu

Most weird wedding cakes ever

Sometimes, wedding cakes will not be needed.






Friday, March 23, 2012

Lapan hari

sometimes,the heart was so touched..

Thursday, March 22, 2012

Hot hotel rooms in the world. Pffft!

1.Jules Undersea Lodge - Key Largo, Florida

2.Bubble Tree Hotel - France

3.Hotel Parchi Del Garda - Italy

4.ONE By the Five - Paris, France

5.Ramada Resort Karon Beach - Phuket

USB gadjet yang ridikules

1. Cooling rrefrigerators. Takpayah dok kalot nak p fridge amek ayaq sejuk. Connect kat usb port,hg bleh sejukkan ayaq dah.

2. Microwave serbaguna.cara terbaik untuk jimatkan gas!

3.Missile Launcher. Digunakan untuk hg fire coworkers/member yang buat hg annoyed. Selain tu, ada function seperti webcam

4.Panic Button. Ni elok laa untuk makhluk yang suka chat time kerja,facebook,twetting. Menatang ni akan bantu hg munculkan seketoi documents yg fake bila hg tekan button tu. So,takdak laa hg kantoi dengan bos hg.

Tuesday, March 20, 2012

Daring is needed here

Serius guwa sakit hati pasai menatang ni takbuat kat Malaysia.

Sunday, March 18, 2012

Kisah kucin guwa bertemu ajal

Hari ni guwa stress. Stress tahap maksima. Stress kerana usai bergaduh dengan si dia. Kucin guwa cuma mampu memerhati dari sudut tepi katil. Takut-takut jika disepak guwa. Usai bercakap di talifon dengan si dia, guwa yang kalah dalam pergaduhan segera lepaskan geram dengan melemparkan talifon bimbit di atas katil. Talifon bimbit melantun tiga kali dan terus terkena lampu meja di sebelah katil dan melantun lagi terus masuk ke dalam mulut kucin guwa yang dalam masa sama tengah menguap ketika itu. Maka, kucin guwa bertemu ajal pada hari itu.

Saturday, March 17, 2012

taktautajukapa

anime macam bangang-bangang. Tapi nice laa. Enjoice gila.

video

Ini seriussssss..!

Public tengok will said; eiiii,,ewwww.yerkk!
Med staff tengok will said; ooooo...kay.

video

Gila

Hari ni hari yang ke entah berapa ratus guwa lepak dromah parents. Lagi empat belas hari, guwa akan berambus dan mulakan hidup sebagai wanita bekerjaya yang memegang gaji hampir 3K. Ya, hidup di bandar dengan gaji seciput itu tidak langsung membanggakan guwa. Tak balik modal pon dengan kerja yang guwa buat. Namun, seperti ayat orang alim; Redha. Itunya.. Maghrib tadi bapak guwa minta guwa kemaskan baju siap-siap. Senang katanya. Namun, guwa taw beliau tak dapat terima hakikat guwa bakal bekerja jauh. Di tempat orang. Ya, guwa anak manja yang perlukan perhatian. Mana mungkin bapa guwa benarkan guwa pergi. Namun, ini demi masadepan. Maghrib tadi juga, kucin guwa minta dibelai. Memikirkan nasib kucin guwa yang kerap berak merata membuatkan guwa cuak. Cuak jika-jika kucin guwa akan dihumban ke dalam parit depan rumah lagi. Lalu, guwa penuhi permintaannya. Akhirnya, guwa masuk bilik sambil memikirkan perasaan bapak dan kucin guwa bila ditinggalkan nanti. Lalu guwa ambil keputusan untuk minta mereka redha. Ya, orang alim selalu berkata begitu dan kebanyakannya jalan ja. Ya, besok akan guwa utarakan.

Thursday, March 15, 2012

One tak happy famili

Aku punya keluarga. Ya, keluarga. Seperti kalian. Namun keluarga aku tak seperti keluarga. Di mata kalian, mungkin aku bahagia. Tapi, pernah kalian lihat dalamannya bagaimana? Suatu hari, aku berjaya mendapat kerja. Tapi jauh dari tanahair. Ibuku membantah keras pemergian aku. Katanya, banyak duit yang bakal dibelanjakan. Juga, ibuku tidak langsung percaya akan kebolehan aku menjaga diri. Lalu, aku dengan tekad mahu pergi juga. Pergi dari sini kerana sudah lama aku menunggu peluang untuk jauh darinya. Bertahun di negeri orang, langsung aku tidak pulang. Cuma kiriman wang saja yang pulang ke tanahair setiap bulan. Ya, aku gembira begitu. Gembira hidup dengan orang asing. Bagi aku, orang asing adalah keluarga. Orang asing adalah peneman, mereka lebih memahami dan menyayangi.

siapa aku? aku adalah seketoi mesin faks. hebak kan aku boleh pos duit kat makpak di kampong. wuuu. hebak!

Bananana!

Bodo, sweet gila! Lekaih laa 2013!

Wednesday, March 14, 2012

woh!

fav! maw hg maki, guwa sumpah jadik apam. maw?

Annoying Orange

Entah pasaipa guwa addicted dengan benda yang annoyed nih. Pelik kan manusia.

Bagi guwa,semua kenangan tu indah

video

Langgaq

Tengah lalok-lalok,ngantuik-ngantuik mata tak larat nak celik, guwa cuba taip entri nih bertujuan untuk maki diri sendri. Memang guwa rasa sangat mangkaq bila guwa dengan mamai-mamai terlanggaq tembok kat depan skolah tu. Memang gila la pasai guwa sebelum nih pemandu berkhemah tinggi. Tapi, guwa buat-buat kool pasai guwa kan super hebat. So,guwa lupakan peristiwa langgaq tembok dengan lena sampai besok pagi nun.

Monday, March 12, 2012

KONY 2012

I bet ramai pokemon diluaq taktau menatang apa KONY2012 yang tengah hot di media2 massa la ni. I pon sama. Noob jugak. Muehehe! So, do watch this. I bet lepas ni ada laa ilmu sikit pasai apakenbenda KONY 2012 nih.

Lost?

Ok, out of the stories. Oh, hilang wallet adalah satu benda yang paling complicated dalam hidup. Tak macam hilang bini. Hilang wallet memang complicated. Nak kena buat police report, angkat sumpah, bank card, ahh, macam-macam lagi laa benda yang super complicated. So, kepada si dia yang kehilangan wallet, banyak-banyaq laa sabaq. Takpa, nanti kita beli wallet baru hat si dia berkenan tu nah Sobs!

Wedding of the year

Fuh, memang oshem laa. Ni baru wedding of the year. Gempak baq hang! Mas kahwen senaskah Al-Quran. Hang ingat senang nak cari wanita hat mau mas kahwen senaskah Al-Quran je? It was one in a million. Paham? Tapi, bersyukuq laa kat Dato' Malek Noor pasai found that one in those millions. Hebak! Love at the 1st sight di tanah suci. Sapa takmau! Peads specialist plak tu. MasyaAllah. May Allah bless their weds till Jannah. Ameenn..

MASYAALLAH!

What the??? Ahh,pokemon apakah ini!

Saturday, March 10, 2012

Maknya for eberibadi

Rajin gila hg ni.

Transformers!

Go,go photoshop! Bukan-bukan. Go,go kat mangkaq yang gila terer nak mampoih tangan berseni tahap karma edit muka jadik sropa err..takmau kutuk aih.dosew~

Random

Sesungguhnya, hari ini hari yang kemaih keming bagi insan yang bergelaq guwa. Pembetulan. Tiap-tiap hari pon guwa memang kemaih keming. Ni bila zint plak dok bok keluaq graphic novel hat guwa tunggu dari zaman jahilliah nu, lagi lah kekemaihan kekemingan guwa kian menyerlah. Zint sayang, hang lekaih-lekaih laa pi published. Guwa gedik tak sangga dah nak pi serbu kassim buk setor nun. Peliessss...

BLACK HOLE

Aukkkkkk!!!

Wednesday, March 7, 2012

Back to you! Apadia?

Pfffft!! Maaf. Guwa takda niat nak jadik budak paling hot, semat, kemaih keming dan lain-lain lagi. Sudah ditakdirkan guwa memang begitu, apakan daya. Guwa cuma insan lemah yang dikurniakan bakat yang berbagai-bagai. Haish! Atas sebab musabab yang demikian, guwa juga dikurniakan sumber pahala. Tentu ramai yang tertanya-tanya apakah sumber pahala yang guwa perolehi itu? Backstabber. Ya, merekalah tempat guwa topup pahala yang berkurangan itu. Guwa bersyukuq pasai dikurniakan depa. Tak usah la guwa susah-susah nak buat pahala sedangkan hari-hari pahala dikreditkan di dalam akaun amalan guwa. Hebak bukan guwa? Ya, hebak punya backstabber. Jika anda mahukan pahala yang berlipat kali ganda, sila cari rakan-rakan atau saudara mara yang boleh anda lantik sebagai backstabber anda. Seelok-eloknya, minta mereka stab anda ketika anda sedang bersolat. Masyukkk!

Saturday, March 3, 2012

It was my story. Yes. My real stories..

Ema, Ema, Ema and Ema..

Allah takkan uji hambaNya kalau Dia tahu yang kau tak mampu nak hadapi semua ujianNya. So, kau mesti kuat, tabah dan terima as cool as you are. InsyaAllah, soon, it will be fine..

Thursday, March 1, 2012

MISI

Kerjaya guwa, JURURAWAT. Ya, menarik bukan? Banyak mulut yang menghina kerjaya guwa. Tapi, yang peliknya, mereka masih menggunakan khidmat guwa. Pelik bukan manusia? Ya, memang pelik. Tentu manusia yang tidak pelik tetanya-tanya kenapa si pelik masih menggunakan khidmat guwa? Ya, mari guwa beritahu jawapannya.. Kenapa dan mengapa? Ya, si pelik itu masih menghina kerjaya guwa. Namun sebaliknya, masih menggunakan khidmat guwa kerana tidak mahu bersusah-susah. Ya, ini adalah kerjaya guwa sangat oshem. Cuma yang terbaik dan terhebat mampu memiliki kerjaya ini. Ya, guwa mengaku yang guwa hebat.

MISI, TOLONG CUCI BERAK MAK SAYA...!